Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η προετοιμασία μιας βάφτισης







Η βάπτιση σηματοδοτεί την εισαγωγή του πιστού στο σώμα της εκκλησίας. Είναι το μυστήριο που θεραπεύει την φύση του ανθρώπου και τον απαλλάσσει από το προπατορικό αμάρτημα. Είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του παιδιού σας.
Μήπως έφτασε και για το παιδί σας αυτή η ώρα; Μια στιγμή που θα πρέπει να σας γεμίσει χαρά και ενθουσιασμό. Μια στιγμή που θα πρέπει να μείνει αξέχαστη σε εσάς και τους αγαπημένους σας. Μια στιγμή που θα πρέπει να σας αφήσει γλυκές αναμνήσεις.
Παρακάτω σας έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με ότι πρέπει να ξέρετε για την οργάνωση μίας τέλειας βάπτισης.
1) Επιλογή ονόματος: Το όνομα του παιδιού είναι η πρώτη σημαντική απόφαση που θα πρέπει να πάρετε για το παιδί σας. Είναι κάτι που θα το ακολουθεί και θα το προσδιορίζει για μία ζωή. Κατά την ελληνική παράδοση, δίνετε στο παιδί το όνομα του παππού και της γιαγιάς, πρώτα από την πλευρά του πατέρα και ύστερα της μητέρας. Ωστόσο τα σύγχρονα ζευγάρια επιλέγουν από κοινού και με άλλα κριτήρια.
2) Ο νονός: Ο νονός είναι το επόμενο που θα πρέπει να αποφασίσετε. Αποτελεί τον πνευματικό γονέα του παιδιού σας και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι κάποιο αγαπημένο και κοντινό σας πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να είναι κοντά στο παιδί σας σε όλες τις στιγμές της ζωής του.
3) Τα έγγραφα: Τα έγγραφα που χρειάζεται να προσκομίσετε είναι η ληξιαρχική πράξη γέννησης στην εκκλησία.
4) Η εκκλησία: Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή της εκκλησίας. Κριτήρια για την επιλογή είναι η τοποθεσία που θα βρίσκεται που μπορεί να είναι στην ενορία σας ή και όχι, καθώς επίσης θα πρέπει να σκεφτείτε και κατά πόσο είναι προσβάσιμη από τους καλεσμένους σας. Όταν αποφασίσετε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της εκκλησίας για να κλείσετε ημερομηνία και ώρα που θα τελεστεί το μυστήριο.
5) Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες: Τα προσκλητήρια και οι μπομπονιέρες είναι η πιο διασκεδαστική στιγμή της προετοιμασίας. Θα αντανακλά το γούστο σας και δώσουν μία πρώτη γεύση για την βάπτιση στους καλεσμένους σας. Οι μπομπονιέρες μπορούν να έχουν το ίδιο ύφος με τα προσκλητήρια και τον υπόλοιπο στολισμό της εκκλησίας. Τα προσκλητήρια θα πρέπει να σταλούν περίπου ένα μήνα πριν την βάπτιση.
6) Επιλογή φωτογράφου: Η επιλογή του φωτογράφου είναι σημαντική καθώς το αποτέλεσμα της δουλειάς του θα σας ακολουθεί και θα σας υπενθυμίζει την ξεχωριστή αυτή μέρα. Για την επιλογή μπορείτε να δείτε δείγμα δουλειάς τους πριν καταλήξετε.
7) Το δώρο του νονού: Μια συμβολική πράξη που δείχνει την ευγνωμοσύνη σας προς το νονό είναι η επιλογή ενός δώρου γι’ αυτόν. Σκεφτείτε τι θα τον ευχαριστήσει πριν την επιλογή του κατάλληλου δώρου.
8) Το γλυκό: Συνηθίζεται μετά το μυστήριο και μετά την μπομπονιέρα να προσφέρετε στους καλεσμένους ένα γλυκό. Λίγες μέρες πριν μπορείτε να επισκεφτείτε ένα ζαχαροπλαστείο και να παραγγείλετε την ποσότητα που θα χρειαστείτε για τους καλεσμένους σας.
9) Το τραπέζι: Επιλέξτε τον χώρο που θα γιορτάσετε με τους καλεσμένους την βάπτιση του παιδιού σας. Μπορείτε να επιλέξετε να γίνει σε κάποιο χώρο εκδηλώσεων, σε ένα ξενοδοχείο ή ακόμα και στο σπίτι σας. Μην ξεχάσετε να μεριμνήσετε και για ένα χώρο που θα μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί σας καλεσμένοι.

http://www.gamos-shop.gr/proetoimasia-baptisis

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.. ΠΡΟΙΟΝΤΑΠΡΟΣΦΟΡΕΣΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ